Ekonomická reforma v Poľsku - o niektorých príčinách degresu. - Rendek, I.
Výskum degresu poľskej ekonomiky v nadväznosti na Balcerowiczov plán radikálnej ekonomickej reformy. Účinnosť privatizácie vo sfére drobného podnikania. Absencia metódy zabezpečujúcej dostatočnú rýchlosť privatizácie veľkých a stredných podnikov. Podcenenie úlohy manažérov. Kvázi-monopolná štruktúra ekonomiky vedúca k znižovaniu výkonnosti.