<La> réforme de l'économie tchécoslovaque.
Vývoj ekonomiky v ČSFR - pokles rastu HDP, ochrana životnej úrovne, odlišné zníženie príjmov v Čechách a na Slovensku. Viaceré snahy o reformy. Začiatočné podmienky dnešnej reformy. Štrukturálne prekážky. Vážna makroekonomická nerovnováha. Úsilie o reformu a jej perspektívy. Celkový pohľad na ekonomiku. Rozpočtová a menová politika. Hlavné ekonomické ukazovatele. Privatizácia. Liberalizácia zahraničného obchodu. Zhrnutie. (Etudes économiques de l'OCDE nov. 1991).