Kalman filter formulation for noisy regional job data. - Coomes, P.A
Analyzuje sa štruktúra revízií súboru regionálnych dát o pracovných miestach podľa odvetví. Formulácia s Kalmanovým filtrom zlepšuje mesačné odhady v miestnom priemysle, kde sa dajú očakávať veľké dodatočné revízie údajov. Ilustrácia metódy na dvoch súboroch - za štát Virgínia a metropolitnú štatistickú oblasť Louisville. Vhodné na sledovanie a prognózovanie zamestnanosti v odvetviach, kde sa predbežné odhady podrobujú rozsiahlej revízii.