Prognóza krátkodobého vývoje čs. ekonomiky. - Janáček, Kamil
V rámci celého roka 1992 možno očakávať pokles hrubého domáceho produktu v intervale 3-6 perc. Zastavenie poklesu spotrebiteľského dopytu pomôže zabrzdiť pokles priemyselnej výroby avšak pokles investícií spôsobí, že priemyselná výroba poklesne o 10-12 perc. K oživeniu môžu napomôcť priame zahraničné investície. Inflácia sa bude pohybovať medzi 12-15 perc. Základným problémom je nedostatok peňazí v dekapitalizovanej transformujúcej sa ekonomike.