Agrarnata politika v Afrika: kam predizvikatelstvata na 90-te godini. - Ševikova, I.
Analýza hlavných smerov agrárnej politiky na regionálnej a na národnej úrovni. Skúmanie rôznych prostriedkov a mechanizmov stimulovania poľnohospodárskej a potravinárskej výroby a vývozu. Porovnanie výsledkov vo vybraných krajinách s ohľadom na štruktúrne a stabilizačné programy Svetovej banky a MMF. Poukázanie na malé vlastné finančné zdroje rozvoja a rozdeľovanie zahraničných finančných prostriedkov určených pre rozvoj afrického poľnohospodárstva.