Nizozemské zemědělství a jeho management. - Jeníček, Vladimír
Postavenie poľnohospodárstva v národnom hospodárstve Holandska. Štruktúra poľnohospodárskej výroby a jednotlivých produkčných faktorov (pôda, hospodárske zvieratá, pracovné sily). Štruktúra poľnohospodárskych podnikov. Štruktúra dodávateľského a spracovateľského priemyslu. Vyváženosť článkov reprodukčného procesu. Úloha štátu, vládnych organizácií a odvetvových organizácií. Nové funkcie poľnohospodárstva (rozvoj regiónov, ekológia..).