Pronájem zemědělského majetku jako jedna z forem podnikání v nových ekonomických podmínkach. - Klapková, H.
Realizácia foriem podnikania pomocou prenájmov častí poľnohospodárskych prevádzok. Charakteristika vnútropodnikového prenájmu, sledovanie jeho výsledkov a pracovnoprávny vzťah pracovníka. Tlak na znižovanie nákladov, zvyšovanie výkonov a úroveň rizika. Podnikateľský (priamy) prenájom ako cesta k privatizácii. Prenájom, trhový mechanizmus a uplatnenie formy prenájmu v transformácii.