Transformačné procesy v potravinovom hospodárstve a vytváranie agropotravinárskych trhov. - Grznár, Miroslav
Štruktúra agropotravinárskych trhov, ich transformácia a štruktúra. Podmienenosť štruktúry trhov stupňom súťaže na trhu. Vplyv liberalizácie, devalvácie koruny a dopytovej bariéry na trh. Trhová rovnováha a reprodukčné cykly v poľnohospodárstve. Indikátory efektívnosti fungovania trhu (spotrebiteľské ceny, zisk obchodu..). Nízka cenová a dôchodková pružnosť dopytu na trhu potravín.