Market uncertainties and cyclical dumping. - Das, S.P
Podstata výskytu a prevahy cyklického dumpingu v súčasnom obchode ako dôsledok slabého domáceho dopytu v období klesajúceho cyklu podniku, kedy podnik predáva svoje prebytky na zahraničnom trhu za nižšie ceny, čo je ako forma dumpingu považované producentmi na zahraničných trhoch za neseriózne. Cyklický dumping ako zvláštny prípad cenovej diskriminácie. Trvalý a dočasný dopytový šok.