Marketing a hospodářská soutěž. - Hladík, S.
Rozvoj konkurenčného prostredia a samotnej hospodárskej súťaže sa javí ako podstatný impulz pre zavádzanie marketingu do praxe a ten naopak svojimi princípmi ovplyvňuje vnútorné i vonkajšie správanie hospodárskych subjektov. Vzájomná interakcia je zrejmá najmä u tých skupín subjektov, ktoré majú monopolné alebo dominantné postavenie na trhu. Subjekt s monopolným postavením nemusí narušiť súťaž, ak praktická aplikácia marketingu vedie k jeho skutočne trhovému správaniu.