Scientifically selecting suppliers. - Pang, V.K
V pobočke spoločnosti vyrábajúcej benzínové a naftové motory pre rôzne použitie vypracovali maticu na hodnotenie a výber svojich dodávateľov. Rámec pre uplatnenie matice je daný zavedeným systémom totálnej akosti, ktorý umožňuje získavať informácie o technickej zdatnosti dodávateľa, dodávkovej disciplíne, štatistickom riadení procesov, ap. Matica bola zostavená podľa kritérií 6 oddelení ohľadne nákupu, kontroly materiálu, konštrukcie, inšpekcie, ap. Popis systému.