Máme co závidět? Východoněmecký obchod dva roky po sjednocení. - Drtina, T.
Podobnosť čs. transformácie maloobchodu s vývojom v bývalej NDR. Rozsah, charakter a úroveň obchodnej siete sa veľmi nelíšili, ČSFR a NDR patrili k najlepšie vybaveným krajinám východného bloku. Charakteristika vývoja východonemeckého maloobchodu po zjednotení Nemecka. Veľké západonemecké firmy využili k expanzii svoj kapitál, skúsenosti, organizáciu i distribučnú sieť. Došlo k veľkému nárastu predajných plôch. Niektoré chyby, ku ktorým došlo pri privatizácii v Nemecku.