Vývozní factoring. - Marek, Petr
Factoring predstavuje predaj pohľadávky dodavateľom - vývozcom alebo výrobcom - špecializovanej spoločnosti. Táto spoločnosť príslušnú pohľadávku odkupuje a garantuje dodavateľovi jej zaplatenie. Ide o pohľadávky výlučne z predaja na nekrytý úver a ich splatnosť nepresahuje 180 dní. Určenie pohľadávok, ktoré možno zaradiť pre vývozný factoring a postup pri vývoznom factoringu.