Efekty strefy wolnego handlu w swietle teorii integracji gospodarczej (cz.II). - Kundera, J.
Vplyv oblasti voľného obchodu na hospodársky rast partnerov. Tri modely Ch. Kindlebergera o spätosti zahraničného obchodu s hospodárskym rastom. Ponukové poňatie W.M. Cordena pri otvorení výmeny. B. Balassa klasifikuje faktory určujúce dynamickú efektívnosť podľa dvoch kategórií podobne ako M.E. Kreinin. F. Machlup vidí rozdiel medzi formovaním investícií a ich deviaciou. Krauseho názory. K opačným záverom dochádza R.R. Rostow.