Finanční trh a mezinárodní platební styk - Šilhavá, V.
Fungovanie finančného trhu a inštitúcie, ktoré ho zaisťujú (bankový systém, peňažná burza, poisťovne a i.). Formy financovania v medzinárodnom platobnom styku. Charakteristika nových foriem financovania (factoring, forfaiting, leasing operačný a finančný, úver odberateľovi-buyer's credit, swapy, konzorcionálne úvery, prevoditeľný transferabilný akreditív).