ECU jako waluta miedzynarodowa. - Oreziak, L.
Najdôležitejšie faktory rozhodujúce o postavení medzinárodnej meny. Kladné a záporné stránky jej emisie. ECU na medzinárodnom finančnom trhu - v úradnej a súkromnej oblasti. ECU ako mena v hospodárskej a menovej únii EHS. Jeho dynamický rozvoj v ES. Politika menového kurzu ECU. ECU a krajiny strednej a východnej Európy.