Glowne zalozenia przeksztalcenia EWG w unie gospodarcza i walutowa. - Oreziak, L.
Vývoj organizácií krajín EHS od 80. rokov po súčasnosť. Správa Delorsovej komisie je zameraná na založenie hospodárskej a menovej únie. Tri etapy jej vývoja. Traktát o Európskej únii a jeho ciele. Európsky menový ústav. Ekonomické kritériá, podľa ktorých sa rozhodne, ktoré členské štáty sa stanú členmi únie.