Maastricht: les enjeux de la monnaie unique. - Le Cacheux, J.
Francúzsky a nemecký model menovej a rozpočtovej politiky. Európska menová únia v Maastrichte, kde sa nezvratne rozhodlo o budúcnosti Európy. Prechod od prvej k tretej menovej fáze únie. Náklady na prechodné obdobie. Menová únia medzi rozpočtovou prísnosťou a bankovou laxnosťou. Menová stabilita a úprava činnosti bánk. (Observations et diagnostics économique, Lettre de l'OFCE 1992, č.96).