Union monétaire: quelles contraintes vont subir les pays ou les régions les moins avancés d'Europe? - Artus, P.
Diskusia o efektoch vývoja k rastúcej integrácii a k menovej únii. Otvorenie hraníc málo vyvinutých krajín nezmení sebestačnú rovnováhu. Prvou etapou integrácie bude voľný pohyb kapitálu a druhou etapou stálosť kurzu. Poslednú etapu únie bude tvoriť menlivosť práce. Aká je najlepšia stratégia pre menej vyspelé krajiny Európy? (Caisse des dépôts et consignations, Document de travail 1991, č.1991-16/E).