Scandinavia's monetary convergence with the European Community. - Duijm, B.
Pred podpísaním dohody o Spoločnom európskom trhu krajinami Európskeho združenia voľného obchodu (EZVO) a Európskymi spoločenstvami, traja členovia EZVO - Nórsko, Fínsko a Švédsko sa rozhodli viazať svoju menu na ECU. Ciele, ktoré tým tieto krajiny sledujú. Analyzujú sa pravdepodobné dôsledky tohoto kroku pokiaľ ide o stabilizáciu obchodných vzťahov a prípravu členstva Škandinávskych krajín ES.