Czy interwencjonizm panstwowy zwyciezy w przemysle EWG i USA? - Karpinski, A.
Problém intervenčnej priemyselnej politiky v niektorých krajinách EHS a USA. Voľná konkurencia a bariéry medzi národnými trhmi. Projekt 1992. V. Británia a Holandsko na čele odporcov intervencionizmu, kým Francúzsko a Taliansko na čele zástancov intervencionistov. Čo je lepšie? Doteraz zvíťazili zástancovia voľného trhu. Recesia a deficit Európy v obchode s Japonskom a USA hovoria v prospech intervencionistov.