L'économie mondiale: un "systeme national/mondial hiérarchisé". - Beaud, M.
Prekrývanie sa národných a svetových ekonomík a multinárodných firiem vo svetovom hospodárstve. Logika ekonomiky a sociálne formácie. Svetová ekonomika v 80. rokoch. Každá situácia nemôže byť chápaná len vo svetovom kontexte. (Sciences humaines 1992, č. 14).