Konkurencija meždu regionite: meždunarodnoto razdelenie na truda i regionalnata politika. - Chorvat, G.
Maďarská ekonomika je závislá od splupráce s rozvinutými štátmi, pričom kľúčovou otázkou bude makro- i mikroekonomická reintegrácia do systému medzinárodnej deľby práce. Na základe analýzy rozvoja západoeurópskyh regiónov sa robí uzáver, že centrom európskeho ekonomického potenciálu sa stane južné Nemecko a severné Taliansko, čo bude výhodné pre Maďarsko. Vzniká nová regionálna stratégia, čo vyžaduje radikálne zmeny aj v maďarskej regionálnej politike.