Droga do Wspólnot prowadzi przez strefe wolnego handlu. - Olechowski, A.
Cesta Poľska do Európskeho spoločenstva. Obchodná časť poľskej zmluvy s ES - Prechodná zmluva - platí od 1. marca 1992. Ostatné časti zmluvy nadobudnú účinnosť po ratifikácii 12 štátmi ES a Európskym parlamentom. Opatrenia, ktoré sa budú realizovať v r. 1992 v oblasti ciel, kontingentov, liberalizácie služieb atď.