Political and economic changes offer opportunities and entail risks. - Camdessus, M.
Výňatky z reči ústredného riaditeľa MMF, M. Camdessusa, ktorú predniesol na konferencii OSN o obchode a rozvoji (UNCTAD) v Cartagene, Kolumbia, vo februári 1992. Integrácia svetovej ekonomiky prináša riziká, spočívajúce v strate stability a marginalizácii niektorých, najmä rozvojových krajín. Ohrozená je liberalizácia obchodu. Riešenie problémov vyžaduje vhodné metódy financovania, tzv. "dobrú vládu", boj proti chudobe, zníženie vojnových výdavkov, boj proti drogám.