Teoretické východiská verejnoprávnej subjektivity právnických osôb a kategórie správneho orgánu. - Ružička, J.
Predmetom príspevku sú otázky paralyzovania diskrepancie medzi požiadavkami modernej správy a jej teoretického zázemia vnášaním pluralitných prvkov do sústavy spravujúcich. Kritériá systémového usporiadania verejnej správy. Vytvorenie administratívnej legitimity správnych orgánov.