L'evaluation des programmes pour l'emploi, la formation et la protection sociale.
Syntetická správa o výskume OECD uverejnená v r. 1991, v ktorej sa zdôrazňujú štyri otázky: čo hodnotiť, ako kedy a kto má hodnotiť. Hodnotenie politických cieľov. Metodologické aspekty toho, ako hodnotiť - experimentálny a neexperimentálny prístup. (OECD, L'evaluation des programmes pour l'emploi et des mesures sociales 1991).