<Le> débat sur le financement de la protection sociale a travers les projets de réforme depuis 1945. - Dupuis, J.-M
O vývoji sociálnej ochrany vo Francúzsku po roku 1945. Chyby pri financovaní sociálnej ochrany. Treba zdaniť jej financovanie? Sústrediť sa na časť príspevku, alebo na celú hrubú mzdu, na časť príspevku, alebo na pridanú hodnotu, na časť príspevku pre zamestnancov, alebo na zamestnávateľov? Smerovanie k pomernosti a k neutralite sociálneho príspevku. Návrhy na reformu. (Droit social 1992, č. 2).