Exportní garanční a pojišťovací společnost. EGAP. - Böhm, Arnošt
Vláda ČSFR schválila uznesením č. 721 z novembra 1991 široko koncipovaný program podpory exportu, ktorý zahŕňa 4 skupiny proexportných aktivít: finančné a úverové opatrenia, colné a netarifné opatrenia, vybudovanie informačného systému a činnosti zaradené do pojmu vládnej aktivity. Jedným z najvýznamnejších krokov proexportného programu je vznik Exportnej garančnej a poisťovacej spoločnosti (EGAP). Cieľ EGAPu: poisťovanie úverových vývozných kontraktov.