Les ouvriers et le systéme éducatif. - Baudelot, Ch
Pokrok dosiahnutý v školení robotníkov a ich detí zaznamenáva po 10 či po 50 rokoch vzostup. Aktívni robotníci: ich úroveň rastie, ale pomaly. Selektívne rozdeľovanie školského vzdelávania. Jeho priebeh. Vývoj školských výsledkov synov a dcér robotníkov v r. 1962-1980. (Autrement, série Mutations 1992, č.126).