<Der> Überfluss - die neue Herausforderung.
Výsledky výskumu využívania voľného času. Riziká a obavy z vývoja voľného času u obyvateľstva SRN. Šance sú spájané s rastúcim ekologickým vedomím, pracovnými miestami v priemysle voľného času, viac času pre osobné záujmy, tvorivosť a pod. Vývoj voľného času k času spotreby. Hranice medzi voľným časom a pracovným časom sa stávajú relatívnymi.