Judgmental adjustment of forecasts: a comparison of methods. - Flores, B.E
Nadväzuje sa na práce kombinujúce subjektívne a objektívne prognózy na zlepšenie ich presnosti. Porovnávajú sa dve metódy použiteľné na úpravu objektívnej prognózy. Zavádza sa centroídna metóda ako nástroj úpravy prognózy a porovnáva sa so Saatyho procesom analytickej hierarchie (AHP). AHP umožňuje jemnejšie vyladenie podľa úsudku rozhodovateľa, centroídna metóda dáva podobné výsledky a jej uplatnenie je ďaleko jednoduchšie pri úprave prognózy.