Výrobní zaměření zemědělských družstev bramborářské a bramborářsko-ovesné výrobní oblasti. - Střeleček, František
Skúmanie zemiakovo-ovsenej výrobnej oblasti najmä z Juhočeského kraja. Podiel rozhodujúceho odvetvia na celkových tržbách podniku. Štruktúra rozhodujúcich odvetví oblasti (chov dobytka, zemiaky, nepoľnohospodárska výroba). Vplyv výrobného zamerania na ekonomiku podniku. Výnosnosť rozhodujúcich výrobkov. Porovnanie výnosnosti stratových a rentabilných podnikov.