Finanční analýza zemědělského podniku. - Střeleček, František
Finančná analýza poľnohospodárskeho podniku. Objem a štruktúra majetku a kapitálu. Štruktúra aktív a pasív podniku a jeho zadlženosť. Analýza tvorby a použitia vlastných finančných zdrojov. Disponibilita vlastných finančných zdrojov, analýza ich použitia. Analýza platobnej schopnosti a likvidity podniku. Likvidita a rentabilita podniku. Kategórie likvidity (okamžité, krátkodobé a dlhodobé likvidačné prostriedky).