K problému řízení lidských zdrojů v zemědělství. - Pošvář, Z.
Problém počtu pracovníkov v poľnohospodárstve u nás. Nevyužitie predností koncentrácie výroby u nás. Plánovanie počtu pracovníkov v podniku. Priama pracnosť vybraných odvetví rastlinnej a živočíšnej výroby. Porovnateľnosť rastlinnej výroby s krajinami ES a vyššia prácnosť v živočíšnej výrobe. Hodnotenie prácnosti a orientačné plánovanie pracovníkov.