Údaje o hospodaření na amerických farmách. - Mikšátko, I.
Poľnohospodárstvo v USA zaberá 51 perc. zemepisnej rozlohy únie. Pre farmy USA je príznačná špecializácia. Priemerná rozloha americkej farmy v r. 1990 bola 185 ha. Štruktúra fariem podľa veľkosti a trhovej produkcie. Charakteristika vlastníctva poľnohospodárskej pôdy. Asi 40 perc. pôdy je v nájme. 82 perc. pôdy obhospodarujú rodinné farmy a rodinné partnerstvá. Údaje o agrárnej politike, marketingu a ekonomike fariem.