Wspólczesne kierunki badan w naukach organizacji i zarzadzania w Austrii i Szwajcarii. - Szeloch, Z.M
V Rakúsku sa riadením zaoberajú ekonomické univerzity vo Viedni a v 4 ďalších mestách ako aj súkromné strediská a ústavy. Rakúska náuka sa koncentruje na malé a stredné podniky. Päť hlavných smerov výskumu. Strategickým riadením sa zaoberá prof. H. H. Hinterhuber v Linci. Ostatné strediská výskumu. Vo Švajčiarsku existujú 4 hlavné smery tohto výskumu.