<Der> Unternehmer als Koordinator. Verringerung von Unsicherheit und Transaktionkosten als Koordinationsfunktion der Unternehmung. - Windsperger, J.
Vzťah teórie transakčných nákladov a náuky o funkciách podniku. Odvodenosť koordinátorskej funkcie z arbitrážnej a inovačnej funkcie podniku. Vertikálna integrácia ako koordinačný mechanizmus medzi nákupným a odbytovým trhom na redukovanie neistoty a transakčných nákladov. Analýza efektov koordinácie v nákladoch na koordináciu, výrobu, riziko a efektu vo výnosoch. Pravdepodobnosť prechodu od kontraktov k vertikálnej integrácii.