Fundamental aspects of forecasting in organizations. - Schultz, R.L
Poukazuje sa na medzery v skúmaní rôznych aspektov prognózovania väčšinou zameraných na stavbu modelov a otázky metodologické. Širšie rozpracovanie si žiadajú postupy organizácií v oblasti rozhodovania, formulácie politiky, implementácie modelov a dopadov prognózy. Komplexnejšie zobrazenie procesu prognózovania by malo zahrňovať spätnú väzbu medzi dopadmi a rozhodovaním, ako aj medzi dopadmi a stavbou modelu.