Generic strategies and firms performance in a declining industry. - Parker, B.
Prehľad štúdií o účinku druhu stratégií vedenia na výsledky podniku v upadajúcom odvetví priemyslu. Názory o správnosti druhu stratégie v tejto situácii sú konfliktné. Možnosťami sú jediná cieľová stratégia, kombinácia stratégie nákladov a diferenciácie a reaktívna stratégia. Skúmajú sa perspektívy týchto troch stratégií na vzorke textiliek USA a Veľkej Británie.