Kooperativní strategie a privatizační projekty. - Kocan, Bedřich
Prerozdelenie štátneho majetku v procese privatizácie a reštrukturalizácie čs. ekonomiky vytvárajú materiálne podmienky pre uplatnenie ľudskej aktivity v pracovnom procese a podnikateľskej subjektivity hospodárskych organizácií. Ich výraznou formou je vnútropodniková a medzipodniková kooperácia. Rozmach kooperácie v modernej trhovej ekonomike je označovaný ako kooperatívna stratégia. Charakteristika kooperácie práce v administratívno direktívnom riadení a v transformačnom období.