Manažerská etika. - Jirásek, J.
Mnohé manažérsko-podnikateľské školy zavádzajú zvláštne kurzy etiky. Otázka, či je možné v boji o zisky pripúšťať nemorálne postupy, lebo často ten, ktorý sa správa morálne, je na tom horšie ako ten, kto neberie ohľady. Etika podnikania je žiaduca, ale nedá sa vymáhať. Podniky sa snažia zaviesť etiku dovnútra, čo uľahčuje riadenie a výkonnú prácu. Vyhlasuje sa tiež boj za etiku voči spotrebiteľovi a verejnosti.