Podnikatelský průzkum - nová podniková funkce. 1.
Veľké americké podniky začali v polovici 80. rokov zakladať novú službu - podnikový alebo podnikateľský prieskum. Táto funkcia umožňuje pochopiť čo sa má robiť pri rozvíjaní podnikateľského potenciálu, posilňovaní konkurenčnej schopnosti a pri efektívnom manévrovaní na trhu. Niekoľko príkladov podnikateľských prieskumových situácií.