<The> importance of the role of subsidiary boards in MNCs: comparative parent and subsidiary perceptions. - Kriger, M.P
Údaje z prieskumu u riaditeľov a vedúcich pracovníkov z 33 mnohonárodných firiem a 90 cudzích pobočiek, ktoré ukazujú na odlišnosť chápania dôležitosti úlohy rady vedenia pobočiek a vedúcich pracovníkov ústredia na jednej strane a pobočky na druhej strane. Vedenie materskej organizácie považuje zodpovednosť riaditeľa za indikátor dôležitosti úlohy. Vedenie pobočiek zasa zdôrazňuje dôležitosť rady materskej organizácie, poznania zmien prebiehajúcich v podniku a poznatkov o miestnych podmienkach.