Šest fází kariéry úspěšného manažera.
Analýza priebehu kariéry 230 vrcholových vedúcich pracovníkov veľkých amerických priemyselných firiem ukázala 6 fáz rozvoja a postupu tejto kariéry. Hľadanie (1 až 5 rokov). Rozvoj (6 až 10 rokov). Angažovanosť (11 až 15 rokov). Overovanie (16 až 20 rokov). Splácanie (21 až 25 rokov). Výnosnosť (nad 25 rokov).