Les choix technologiques dans les pays les moins avancés. - Salomon, J.J
Potrebná dynamická typológia. Úloha vedy a techniky pri rozvoji. Rozširovanie technológie je faktorom naprávania chýb. Ovládanie výroby a používanie novej technológie. Limity nehmotnej ekonomiky. Potreba rozmanitej technológie. Aký má byť základný výskum? Prebytok vysokokvalifikovaných osôb a nedostatok technikov. (OCDE, La gestion du progres technologique dans les pays les moins avancés, 1991).