Kvalitologijata - nauka za kačestvoto. - Ribov, M.
Určenie predmetu, metódy a metodológie kvalitológie. Východiskom, okolo ktorého sa systematizujú poznatky je kvalita života, pracovnej činnosti a jej výsledkov. Kritika názorov predstaviteľov Rímskeho klubu o "kvalite života" a "kvalite človeka". Prezentácia koncepcie o totálnom riadení kvality a jej praktickej realizácie vo vzťahoch medzi dodávateľom a spotrebiteľom.