Werbefiguren. Warum wir sie lieben. - Brandmeyer, K.
Spojenie určitej vymyslenej postavy s reklamou konkrétneho výrobku. Toto spojenie vyvoláva dôveru s predstavou nezameniteľnosti. Postava ako reklamná stratégia. Reklamná postava ako učiteľ, vysvetľujúci spôsob použitia výrobku. Postava ako predobraz budúceho spotrebiteľa. Škriatkovia ako reklamné figúry.