Compagnies pétrolieres et pays producteurs: de nouvelles relations? - Hazera, J.-C
Nastolenie nových vzťahov medzi naftovými spoločnosťami a produkčnými krajinami. Politické faktory týchto premien. Sily naftového trhu. Svetové zásoby ropy na konci r. 1990. Stratégia francúzskych naftových skupín. Nový kontrakt medzi produkčnými krajinami a naftovými spoločnosťami. (Le Nouvel économiste 1991, č. 818).