Izgodna li e ikonomičeski robotizacijata na promišlenoto proizvodstvo? - Zlatanov, Z.
V Bulharsku robotizácia priemyselnej výroby úspešne napreduje, avšak významnejšie sociálne a ekonomické efekty sa dosiahli len z robotechniky nižšieho stupňa - z využívania manipulátorov. Podrobná analýza výsledkov robotizácie, nízkej ekonomickej efektívnosti robotizácie v rôznych priemyselných odvetviach. Návrhy organizačno-technických opatrení riešenia nepriaznivých výsledkov.